A sütőporos
liszthez
zsírt, egy
tojást, cukrot adunk. Az egészet jól összedolgozzuk Annyi
tejjel hígítjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk belőle. Közben elkészítjük a túrós tölteléket. A túrót villával összetörjük, és öt
tojássárgájával, por
cukorral, vaníliás
cukorral, és mazsolával összekeverjük. A
tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a túrós masszához adjuk. A tésztát elfelezzük, egyik felét a tepsibe rakjuk, és bekenjük a töltelékkel. A másikat a te
tejére helyezzük, megkenjük
tojással és villával megszurkáljuk. A sütőben közepes lángon készre megsütjük.
Mikor kivettük, hagyjuk langyosra hűlni, majd vaníliás
cukorral megszórva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>