Az almákat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk és megtöltjük töltelékkel. Ráhejezzük a levágott karikát. Fóliát helyezünk a tepsib
Virslit és hagymát karikára vágjuk, és az almát pedig kockára. Olajjal, ecettel, sóval, borssal és egy késhegynyi cukorral öntetet készítünk, majd a salát
1 dl tejbe teszünk egy kávéskanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Belekeverünk egy kevés lisztet, és a kétszeresére kelesztjük. Vajat kikeverjük
A lisztből, tejből, cukorból, élesztőből, tojássárgájából, vajból kevés sóval, reszelt citromhéjjal kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, lisztezett ny
Árpakását sós vízben, hússal együtt puhára főzzük. Rántással berántjuk. Puha húst kockára vágjuk, és visszatesszük a levesbe. A levest a tojássárgáj
A babot egy éjszakára be kell áztatni. Felszeleteljük a szalonnát, és a zsírjában sütjük ki. Hozzá tesszük pirulni az apróra vágott hagymát, aztán két ev
A füstölt csülköt feltesszük főni. Közben kockázzuk a zöldségeket, és előkészítjük a már előző este beáztatott babot. Amikor már úgy érezzük félig
A rizst kiválogatjuk és megmossuk, és szűrőn hadjuk lecsepegni. A hagymát apróra felvágjuk, és zsíron vagy vajon barnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hagyjuk kics
Ugrás a lap tetejére >>