Lisztből sós vízzel sűrű pépet főzünk, és egy kicsit pihentetjük. Morzsát olajban megpirítjuk, és evőkanállal galuskát szaggatunk bele a kukoricapépből.
Paradicsomot felszeleteljük, összevágjuk a paprikát, sonkát, összekeverjük a kukoricával. Olajos, ecetes, sós, borsos, cukros salátalével öntjük le.
Szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, és a tepertőt félretesszük. Zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a kockára vág
Összevágott szalonnát kisütjük, zsírjában megpároljuk a hagymát, meghintjük paprikával, beletesszük a négyfelé vágott zöldpaprikát, fűszerezzük és pá
A felkarikázott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és paradicsomot, valamint a rizst és a karikákra vágott kolbászt. Felöntj
Kinyújtott tészta felét egyenlő távolságban megrakjuk szilvaízhalmokkal vagy túróval.
Túrótöltelék: túrót, cukrot és a tojásokat összekeverjük. Tészt
Lencsét megfőzzük sós vízben, leszűrjük, és a salátalébe tesszük.
A lé úgy készül, hogy az olajat, ecetet, sót, borsot, cukrot összekeverjük, hozzáad
Liszt egynegyed részével összegyúrjuk a vajat. Ebből egy tojásnyit a maradék liszthez adunk, ecettel, sóval, és 1,5 dl vízzel tésztát gyúrunk, és addig dolg
Ugrás a lap tetejére >>