Hámozott, reszelt birsalmát 3 dl vízben, a feloldott leveskockával puhára főzzük, beletesszük a reszelt citromhéjat, behabarjuk tejfölös liszttel, majd cukorra
A vajat és a lisztet összemorzsoljuk cukorral, tojással és diót adunk hozzá. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 10 percig hagyjuk pihentetni. Vékonyra nyú
Csontból a zöldséggel, 1,5 l vízben levest főzünk. Hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, sóval, és jól átsütj
A borjúhúst felszeleteljük, húsklopfolóval vékonyra ütögetjük és megsózzuk. Forró olajon a húsok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd tálra tessz
Ugyanúgy készül, mint a borjúpörkölt, csak ennél tálalás előtt 2 dl tejfölt keverünk a paprikás levébe. Itt a paradicsom és a zöldpaprika a főzésnél el
Megpároljuk zsírban a felkarikázott hagymát, beletesszük a kockára vágott húst, kissé átsütjük, sózzuk, megszórjuk csípős pirospaprikával, és 20 percig
Apróra vagdaljuk a pörköltet, tűzálló tálba helyezzük a palacsintákat. Tetejére ráöntjük a pörköltlével elkevert tejfölt, majd 20 percig sütjük.
Vajban megpároljuk az összevágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, petrezselyemzöldet, sót, borsot, és 10 percig pároljuk. Zsírjára sütjük, és r
Ugrás a lap tetejére >>