A
vajat és a
lisztet összemorzsoljuk
cukorral,
tojással és diót adunk hozzá. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 10 percig hagyjuk pihentetni. Vékonyra nyújtjuk ki, és 3 egyforma kerek tésztalapot készítünk belőle. A lapokat előmelegített sütőben sütjük meg. Közben elkészítjük a fondant. Egy zománcozott edényben 25-30 dkg cukrot olvasztunk fel 1 dl
víz és pár csepp
ecet hozzáadásával. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetjük, amíg fel nem forr. Forrás után már nem szabad kevergetni. Pár csepp málnalével meglocsoljuk. Márványlapra öntjük hűlni, és csak akkor kenjük fel a tortára, ha már bőrösödik és egy széles késsel fehéredésig eldolgoztuk. Mikor már kihűltek a tésztalapok, lekvárt kenünk a lapok közé. Te
tejére felforralt lekvárt öntünk, és bevonjuk a fondanttal. A torta minden oldalát édes morzsával hintjük meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>