» A fűszeres krémhez: » 3 ek. olívaolaj » 2 ek. őrölt ánizsmag » 1 ek. finomra aprított fokhagyma » 1 ek. ánizslikőr » 2 tk. durva szemű tengeri só » 2 tk. frissen őrölt fekete bors » 2 bárányborda » 1 nagy marék hikori- vagy tölgyfaszilánk, 30 percre » vízbe áztatva
Keverjük össze a fűszeres krém hozzávalóit. A borda zsírjába 3-4 szer vágjunk bele 1 cm-es mélyedést, majd kenjük be a krémmel. a csontokat tekerjük be alufóliával, hogy grillezésnél ne égjen meg, Pihentessük 30 percig. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Tegyük a bordákat a grillre, és zárt fedő mellett süssük 5 percig, közben fordítsuk meg, és süssük még 10-15 percig. Vegyük le a grillről, takarjuk le alufóliával, és pihentessük 5 percig. Vegyük le az alufóliát, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 25-30 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom