A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Utána a megtisztított zöldséggel sós vízben megfőzzük. Babérlevéllel ízesítjük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel,
A zsírból, lisztből és paprikából rántást készítünk. A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a rántáshoz, és 2 l vizzel felengedjük.
Megfőzzük a csülk
Elkezdjük hevíteni a kockára vágott szalonnát és üvegesre pároljuk benne az összevágott hagymát, majd hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint s
Az olívaolajon megfuttatjuk a feldarabolt hagymát és a zúzott fokhagymát. Babérlevéllel ízesítjük, majd beletesszük a darabokra vágott répát és a koriander
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél liter hideg
A körtét pucoljuk meg, szeleteljük fel, és forrásban lévő vízben főzzük fel. A joghurtot keverjük el a liszttel, majd állandó kevergetés mellett adjuk a kö
A póréhagymát a vajon 5 percig pároljuk, majd beleszórjuk a krumplit és felöntjük az alaplével. Lefedve kb. negyed órát főzzük így, majd leturmixoljuk. Ezut
A hagymákat az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a répákat, a zellert, a paradicsomot és a pürét. Hozzáöntjük az alaplevet, beleszórjuk az oregánót, é
Ugrás a lap tetejére >>