A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott édesköményt és a krumplit. Hozzáöntjük az alaplevet, majd forrástól számított kb. 20 perci
A kelbimbót 2,5 deci vízben kb. 10 percig főzzük, majd tizet félreteszünk, a többit pürésítjük. Felöntjük fél liter vízzel, beletesszük a leveskockát, ma
A felkockázott répát és krumplit olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a levessel. Miután felforrt, beleszórjuk a kelbimbót, sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval
A borsót 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldséglevest, és negyed órát főzzük. Utána leturmixoljuk.
A gombát vékonyan felszeleteljük, majd forró vajon
A hagymát és a paprikát felszeleteljük, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát és a meghámozott, felszeletelt paradicsomot. Kevés ecet
A babot éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap a szalonnát egy lábosba tesszük, felöntjük egy liter vízzel, majd forrástól számított egy órát főzzük. Ezután
A kelkáposztát vágjuk darabokra, és főzzük puhára kissé sós, köménymagos vízben. A zsírból és a lisztből készítsünk rántást, keverjük bele az aprór
A felszeletelt hagymát megdinszteljük, rászórjuk a cukrot, majd amint egy kicsit lepirult, megszórjuk a liszttel és felöntjük a levessel, borral. Kb. 30 percig f
Ugrás a lap tetejére >>