A babot és a csülköt éjszakára külön külön áztasd le.Másnap tedd mindkettőt egy fezék vízbe főzni.Néhány babérlevelet dobj bele,és egy órán át lassa
A csülköt éjszakára vízbe áztatjuk, majd másnap két liter vízben félpuhára főzzük. A felaprózott hagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az összepréselt
A zsírt és a lisztet kuktába tesszük, majd megszórjuk a pirospaprikával, és 1 liter vizet öntünk hozzá. Ezután beletesszük a feldarabolt húst, uborkát, rép
A húst jól átmossuk, az inas és hártyás részeket levágjuk, majd felkockázzuk. Felforrt savón felforraljuk a húst, és átpirítjuk. A finomra vágott hagymát,
A marhahúst darájuk le, és keverjük el tojásfehérjével. Öntsük fel kb. 2 liter vízzel, adjuk hozzá a csontokat, sózzuk, borsózzuk, és tegyük fel főni.
M
A húst daráljuk le, és keverjük össze a paradicsompürével, a tojásfehérjével, és öntsük fel 2 liter vízzel. Tegyük bele a csontot, a zöldségeket, a hagym
Az erőlevest forrásban tartva, habverővel folyamatosan keverve befőzzük a búzadarát, néhány percnyi forralás után tálalható.
Elkészítjük a bechamelt (lásd a mártások címszó alatt). Drótszitán áttörjük a libamájat és hozzáadjuk a lehűtött nem túl sűrű bechamel mártást, íz
Ugrás a lap tetejére >>