Elkészítjük a bechamelt (lásd a mártások címszó alatt). Drótszitán áttörjük a
libamájat és hozzáadjuk a lehűtött nem túl sűrű bechamel mártást, ízlés szerint
sózzuk,
borsozzuk. A
tojás sárgákat az egész
tojással együtt simára keverjük habverővel. A kikevert masszának űrtart
almához mérten porcelánedényt, vagy más alk
almas tálalót keresünk, majd
vajjal kikenjük. Tegyünk hideg vizet egy lábosba, majd ebbe állítsuk be a fedővel letakart porcelánedényt. A
víz negyed részig érje el az edényt. Közép meleg sütőben fedjük le az edényt, és gőzöljük ki a
tojáskocsonyát. Ne forrjon a
víz, mert a lecsapódó
víz fel higíthatja a kocsonyát. 10-15 percnyi gőzölés után kivesszük a sütőből, és hideg
vízzel lehűtjük és kiborítjuk a formából. Kicsi darabokra vágjuk és a forró erőlevesbe, elosztjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>