A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, félbevágjuk, és aljukról leszelünk egy darabot, hogy a kivajazott tepsiben megálljanak. Mielőtt a tepsibe tess
A zöldborsót 1,5 deci vízben 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük. A felaprózott hagymát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és így pá
A kihűlt főtt burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, a sonkát pedig ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, majd sóval és majoránnával ízesítjük. A krumpli egy rés
A burgonyát puhára főzzük, lehámozzuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A sonkás mártáshoz a vajat felforraljuk, és habosra keverjük a liszttel. Hozzáöntjük a
A tojást habosra verjük. A vízbe beletesszük az erőleveskockát, és csak addig melegítjük (nem forraljuk), amíg a leveskocka feloldódik. A tojáshoz keverjük a
Áztassuk a halat 24 órára vízbe. Törjük át a burgonyát, és keverjük el a tejszínnel. Készítsünk besamel-mártást a vajból a lisztből és egy kevés tejb
Ponty fejét és farkát levágjuk, törzsét szeletekre vágjuk. Vöröshagymát felaprózzuk, majd a bográcsba rakjuk, hozzáadunk 2 szem szegfűszeget, egy babérleve
A tejbe áztatott kenyeret összekeverjük a darált hússal, a tojással, a petrezselyemmel, a parmezánnal, a felaprózott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. Vég
Ugrás a lap tetejére >>