A húst alaposan mossuk át, ízlés szerint sózzuk be és vágjuk kockákra. Ezután forgassuk meg őket a lisztben, és helyezzük a párolóedénybe.
A levest a leve
A húst mélyen beirdaljuk, és a vágásokba helyezzük a szalonna darabokat. Az elkészítés többi része ugyan az, mint a párolt marhafartőnek.
A filézett húst beirdaljuk, és a résekbe fokhagyma szeleteket rakunk. A recept folytatása ugyan az, mint a párolt marhafartőé.
A felkockázott húst és a felszeletelt hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük, majd felön
A darált húst dolgozzuk össze a felvert tojással, a tejjel, a vörösborral, a citrom levével, az apróra vágott zsemlével, a megmosott mazsolával és a zúzott f
A hagymát megpároljuk a zsírban, hozzáadjuk a paprikát egy kevés vízzel felöntjük, és ha 1 kicsit megdinszteltük, hozzáadjuk a felkockázott húst és a fűsz
A szalonnát apróra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük, majd együtt megpirítjuk őket. Rászórjuk a pirospaprikát. A húst felkockázzuk, majd a hagymás szalon
Elkészítését lásd a hortobágyi rostélyos receptjénél, csak itt köretnek szalonnával szórt burgonyalángost készítünk.
Ugrás a lap tetejére >>