» 60 dkg sovány darált sertéslapocka » 2 zsemle vagy kifli » 1 dl tej » 1 dl vörösbor » 5 dkg mazsola » 2 tojás » fél citrom leve és reszelt héja » 2 gerezd fokhagyma » 1 mk. törött fekete bors » 1 mk. őrölt gyömbér » só » zsemlemorzsa » olaj
A darált húst dolgozzuk össze a felvert tojással, a tejjel, a vörösborral, a citrom levével, az apróra vágott zsemlével, a megmosott mazsolával és a zúzott fokhagymával. Szórjuk bele a fűszereket, és az egészet jól gyúrjuk össze. Formáljunk a masszából diónyi gombócokat, forgassuk meg zsemlemorzsában, és süssük meg forró olajban. Szúrjuk fogpiszkálókra, és tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom