» 1,25 l csirkealaplé » 350 g brokkoli » 180 g felkockázott füstölt sonka » 125 ml tejföl » 2 kis kockára vágott burgonya » 3 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A hagymát és a fokhagymát pároljuk puhára az olajon 3 perc alatt. Adjuk hozzá a burgonyát, brokkolit és öntsük fel az alaplével. Alacsony hőfokon főzzük 10 percig, majd robotgépben keverjük krémesre. Öntsük vissza az edénybe, tegyük hozzá a tejfölt és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük még 5 percig. Merjük levesestálakba és tálaljuk.
Elkészítés idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom