Egy tálban verjük fel a tojások sárgáját a cukorral, egy másikban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a mákot. A tojásfehérjéket verjük kemény habb
Egy habverővel dolgozzuk össze a tojásokat a sóval, 2,5 deci vízzel és liszttel. Fél óráig gyúrjuk, kenjük meg olajjal és fél napig kelesszük.
Egy gyúród
A hozzávalókból (kivéve a lekvárt) jól gyúrható tésztát készítünk, majd ebből a tésztából golyókat formázunk úgy, hogy közepére egy csöpp lekvárt
A kiflit felkarikázzuk, ráöntjük a tejet, de ne áztasuk el. Kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a kiflit, és sütőben kicsit megszárítjuk. A mákot me
A kiflit felkarikázzuk, és a mazsolával együtt tálba tesszük. A tejet a cukorral együtt felforraljuk, beleszórjuk a csomag vaníliás cukrot, és a kiflire öntj
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összekeverjük a lisztel, vajjal, sóval, tejföllel, és kelni hagyjuk. Tölteléket készítünk 15 dkg cukorból, ami
A lisztet, a Rama margarint, a tejfölt, a tejben felfuttatott élesztőt jó alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a sót is. Alaposan összegyúrjuk,
Fogunk egy keverőtálat, beleszórjuk a cukrot, a vanillincukrot, a lisztet, a sütőport, a keményítőt, majd hozzáadjuk a vajat, a reszelt citromhéjat, a mákot é
Ugrás a lap tetejére >>