Egy tálban a vajat és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az eszenciát, a tojást, a sütőport és a lisztet is. 6 kivajazott formába töltjük, majd 45 perc
Első lépésként ledagasztjuk a tésztát, amihez 4 ek. langyos vízben feloldjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez a dióolajjal és a csésze langyos vízzel
Az apróra vágott fűszernövényeket jól összekeverjük, a puha vajjal, a burgonyát pedig megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A lepényhalról lemossu
A kinyújtott tésztát egyforma négyzetekre felvágjuk, majd mindegyik közepére egy-egy kanál barackízt teszünk. A tészta széleit bevagdossuk, majd minden másod
A lisztből, tojásból, borból tésztát csinálunk, majd a ledarált háj harmadát rákenjük, és összehajtogatjuk. Ezt még kétszer megismételjük, közben mindi
A tésztát elfelezzük, kinyújtjuk, majd megsütjük. Az egyiket még melegen megcukrozzuk, és négyzetekre felszeleteljük. A felvert tejszínbe forgatjuk az áttört
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd tepsibe rakjuk. Nem szabad, hogy túl szorosan legyenek
A lisztet öszedolgozzuk a vajjal, vaníliás cukorral, a két tojás sárgájával és a rummal, majd egy órára hűvös helyre tesszük. Ezután fél kisujjnyi vastags
Ugrás a lap tetejére >>