A hozzávalókból készítsük el a tésztát, majd nyújtsuk ki, és vágjuk közepes méretű kockákra őket. Készítsük el a tölteléket; A tojást, a darált pis
A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel kikeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzákeverjük a tojásos masszához, majd beletesszük a lisztet,
A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk, majd rúddá sodorjuk és elvágjuk úgy, hogy kétharmad egyharmad részét kapjuk. A nagyobb darabot 1 cm vastagra nyújtju
A mandulát forró vízbe tesszük egy kis időre, majd hideg vízbe, ezután pedig lehúzzuk a héját. 12 órán át konyhai törlőn szárítjuk. A mandulát megőröl
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük el a cukorral, adjuk hozzá a citromlevet, 5 ek. olvasztott vajat, és egy csésze sütőporos lisztet. A fehérjé
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a bort, 2 csésze liszt
A tojássárgáját keverjük el a cukorral, a tejszínnel, a liszttel, a sütőporral, az őrölt mandulával, a narancs levével és héjával, valamint a felvert kemé
A sütőporos lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd beletesszük a cukrot, 1 vaníliás cukrot, a sót, a tejet és a 100 g felszeletelt vajat. Az egészet
Ugrás a lap tetejére >>