Cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd öntsük a liszthez, keverjünk bele a porcukrot, a sót, a tojásokat, a vajat és a zsírt. Kelesszük meg a tésztát.
A tojások sárgáját, és a kristálycukrot habosra keverjük. A reszelt csokit összekeverjük a zsemlemorzsával,, a sütőporral és az őrölt ánizsmaggal, majd fo
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a porcukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávaló
Az élesztőt oldjuk fel egy kevés langyos vízben. Hagyjuk 15 percig állni. Keverjük össze a hozzávalókat, adjuk hozzá az élesztőt, és hagyjuk megkelni. Amikor
A hozzávalókat összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. 4 lapot nyújtunk ki belőle, és megsütjük.
Krém készítése: a te
Egy tálban összekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a sütőport, a cukrot, a lisztet, majd hozzágyúrjuk a tojásokat, a zsírt és annyi tejet, hogy jól gyúrható
Első lap: A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezeket óvatosan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. A t
A tésztát kinyújtjuk, háromszögeket vágunk ki belőle, a háromszögekre tesszük a lekvárt, kifli alakóra csavarjuk őket, megkenjük tojással, cukorral kevert
Ugrás a lap tetejére >>