A mazsola szárát eltávolítjuk, majd megmossuk. Egy evőkanál
lisztet összekeverünk a dióval és
csokoládéval. A
tojásokat kikeverjük a por
cukorral, majd hozzáadjuk a
sót, és a
tejfölt. A
lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a
tojásos masszához adjuk. Végül az egészhez hozzákeverjük a
csokoládés-diót,
narancshéjat és a mazsolát. Egy őzgerincformát
vajjal kikenünk, és megszórjuk por
cukorral. Beletöltjük a tésztát, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 5 percig magas hőfokon sütjük. Ezután közepes lángon 45-50 percig sütjük. Egy késsel ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha a massza nem tapad a késre, a sütemény elkészült. Kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>