A
tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét összekeverjük a hússal, a
tojással, a
kakukkfűvel és
sóval, majd az egészet a
paprikákba töltjük. A felkarikázott
hagymát, répát,
petrezselyemgyökeret
zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzákeverjük a
mustárt, babérlevelet,
borsot,
sót. Felöntjük egy deci
vízzel, felforraljuk, majd ekkor tesszük bele a
paprikákat. Lefedve 25-30 percig főzzük, majd a
paprikákat eloszlatjuk a tányérokban. A főzőlét leszűrjük, behabarjuk a
lisztes
tejföllel, majd a
cukorral és a
citromlével ízesítjük. Ezután visszarakjuk a
paprikákat, még egyszer megmelegítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>