A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk, majd rúddá sodorjuk és elvágjuk úgy, hogy kétharmad egyharmad részét kapjuk. A nagyobb darabot 1 cm vastagra nyújtjuk, míg a másikat fél cm vastagra sodorjuk. A vékonyabbra nyújtott tésztát ráhelyezzük a másik te
tejére, majd tetszés szerint választott szaggatóval formákat szaggatunk ki belőle. Egy kés segítségével a vékonyabb réteg közepét kivágjuk, ezzel egyfajta peremet készítve a formákon. Az így kapott mélyedést megtöltjük a lekvárral vagy a
mogyorókrémmel, majd a peremet is díszítjük. A formák széleit megkenjük
tojásfehérjével és sütőlapra helyezzük őket. Forró grillsütőben 1 perc alatt aranybarnára pirítjuk a sütiket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>