Vékonyan karikázzuk fel a
hagymát, a
paprikát vágjuk csíkokra, a húst kockázzuk fel, a
fokhagymát zúzzuk össze. Hevítsük fel az olajat, pároljuk benne 5 percig a vörös
hagymát, adjuk hozzá a húst, a
fokhagymát és a
paprikát. Pároljuk még 10 percig. a
paradicsomokat mártsuk 10 másodpercre forró
vízbe, majd húzzuk le a bőrüket, és aprítsuk fel. Adjuk a csirkés keverékhez, forgassuk össze, majd
sózzuk és
borsozzuk. Keverjük bele a
sáfrányt, a piros
paprikát és a
rizst. Pirítsuk még 2 percig, majd öntsük rá a levest, és főzzük lassú tűzőn 15 percig. Tegyük bele a karikára vágott tintahalat, a tisztított garnélát és a zöldbor
sót. Főzzük még 10 percig, ha szükséges öntsük rá vizet, majd tálaljuk.
Előkészület: 20 perc.
Főzési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>