A sütőporos
lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd beletesszük a cukrot, 1 vaníliás cukrot, a
sót, a
tejet és a 100 g felszeletelt
vajat. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk, majd pér órára hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát fél cm vastagra nyújtjuk és 3 cm-es kerek kekszeket vágunk ki belőle. Kibélelt tepsibe tesszük őket és előmelegített sütőben 200°C-on 10-12 percig sütjük. Az átszűrt lekvárral megkenjük a kihűlt kekszeket. A maradék
vajat alaposan összekeverjük 20 g por
cukorral és 2-3 teáskanál körte
pálinkával. Ezt a keveréket összekeverjük a gőz fölött olvasztott
csokoládéval és az alaposan kikevert krémet nyomózsákba töltjük, majd mindegyik kekszre egy kört rajzolunk. A megmaradt porcukrot és
pálinkát összekeverjük és ebből a szirupból egy-egy cseppet teszünk mindegyik keksz körének közepébe. Tálalás előtt hűtőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>