Tiramisu receptHány személyre: 6 adag
» 3 evőkanál pudingpor
» 250 ml sovány
tej» 2 evőkanál por
cukor» 2 teáskanál vaníliaeszencia
» 2 doboz 130g-os
zsírszegény krémtúró
» 2
tojásfehérje
» 410 ml erősre főzött kávé, lehűtve
» 2 evőkanál amaretto likőr
» 250g babapiskóta
» 2 evőkanál keserű, sötét
kakaópor
Előkészítési idő: 15 perc + behűtés egy éjszakán át
Teljes elkészítési idő: 5 perc
Egy kis edényben keverjük össze két evőkanálnyi
tejjel a pudingport, addig míg el nem olvad. A maradék
tejet , a vaníliaeszenciát és a cukrot is adjuk hozzá és addig keverjük közepes hőfokon, míg felforr és besűrűsödik. Legyen az átlagosnál sűrűbb a
tejsodó. A tűzről vegyük le. Egy tálba öntsük át és egy műanyag fóliával fedjük le. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Egy tálban a
tejsodót a krémmel keverjük össze. 2 percen keresztül verjük. A
tojásfehérjéket kézzel verjük fel egy kis tálban lágy habbá, majd a sodós kréme forgassuk bele.
Egy tálba öntsük a kávét, és a likőrt adjuk hozzá. Egyenként, gyorsan mártsuk bele a babapiskótákat. Csak annyira, hogy a kávé bevonja. Ne hagyjuk sokáig benne, mert megszívja magát és szétázik a piskóta. Egy 2,75 literes tál aljára egy rétegbe rakjuk le a babapiskótákat.
A piskótán egyenletesen kenjük el a krém felét. A
kakaópor felével szórjuk meg és folyamatot a maradék krémmel és piskótával ismételjük meg. Egy műanyag fóliával takarjuk le. Egy éjszakára vagy legalább 6 órára tegyük a hűtőszekrénybe. A te
tejét sötét
kakaóporral szórjuk meg.
Tápértékek adagonként:
5 g fehérje, 5,5g
zsír
26g szénhidrát, 1g élelmi rost
7,5 mg koleszterin, 754 kJ(180kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>