A
mandulát forró
vízbe tesszük egy kis időre, majd hideg
vízbe, ezután pedig lehúzzuk a héját. 12 órán át konyhai törlőn szárítjuk. A
mandulát megőröljük és összekeverjük 500 g por
cukorral, 1
tojásfehérjével és a rózsa
vízzel, majd robotgép segítségével egynemű masszává dolgozzuk össze. Az így kapott masszát alufóliába csomagoljuk és 1-2 napon át hagyjuk, hogy összeérjen. Az immár marcipán masszát elfelezzük és az egyik felét por
cukorral meghintett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. A másik adagot ugyanilyen körülmények között 1 cm vastagra nyújtjuk. A vékony lapot a vastagabb lap te
tejére helyezzük. Ezután tetszés szerinti méretezéssel
tojás alakokat vágunk ki belőle úgy, hogy minden
tojás közepét kivágjuk fél cm mélyen, hogy 1 cm széles peremet kapjunk körben mindegyik
tojásnál. Kést és villát használva kicsipkézzük a szélüket. A
tojásokat alufóliás tepsibe tesszük, a széleiket bekenjük
tojásfehérjével, majd grillsütőben 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A maradék porcukrot,
tojásfehérjét és
pálinkát összekeverjük és az így kapott mázzal bevonjuk a
tojások közepét. A megadott hozzávalókkal ízlés és tetszés szerint díszítjük a
tojásokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>