Első lépésként ledagasztjuk a tésztát, amihez 4 ek. langyos
vízben feloldjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a
liszthez a dióolajjal és a csésze langyos
vízzel együtt. Ehhez kerül hozzá még az apróra szelt és
olívaolajon megpárolt vörös
hagyma. A tésztához gyúrjuk még a zúzott
fokhagymát, a
sót és a
borsot. Amikor mindezt jól összedolgoztuk, félretesszük keleszteni a tésztát. Kelesztés után 4 felé vesszük, mindegyiket kinyújtjuk és olajozott sütőlemezre helyezzük. Rátesszük a szeletelt
paradicsomot,
sózzuk,
borsozzuk. Miután a
lencse és a bor
sók is rákerültek a pizzára, további 15 percig kelesztjük. 200 fokon, előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a
sajttal összekevert lucernacsírát tálalás előtt tesszük a pizzára, amíg az jó forró.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>