Lepényhal sült burgonyakockákkal receptHány személyre: 2 személyre
» 2 közepes méretű lepényhal (készíttessük el konyhakészre a halárussal, azaz beleztessük ki, vágassuk le a fejét és az uszonyait)
» 400g
burgonya» 60g puha
vaj» 3 ek többféle friss, összeaprított fűszernövény
»
só, fekete
bors»
liszt a panírozáshoz
» étolaj a sütéshez
Az apróra vágott fűszernövényeket jól összekeverjük, a puha
vajjal, a
burgonyát pedig megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A lepényhalról lemossuk az alvadt vért, és szárazra törölgetjük. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, és a
krumpli kockákat ropogósra sütjük benne, eközben a lepényhalat ízesítjük
sóval és
borssal, majd egy kevés
lisztben megforgatjuk. Ha
burgonya kockák már belül puhák és kívül elég ropogósak, akkor vegyük ki a serpenyőből. Ezek után újra melegítjük az olajat benne, és a lepényhal mindkét oldalát,ropogósra sütjük. A
krumpliról a végen nedvszívó papírral az olajat letörölgetjük, az előre elkészített fűszer
vajjal összeforgatjuk, és az ízletes lepényhalra téve tálaljuk.
Szerző:
Edina Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>