Egy habverővel dolgozzuk össze a
tojásokat a
sóval, 2,5 deci
vízzel és
liszttel. Fél óráig gyúrjuk, kenjük meg olajjal és fél napig kelesszük.
Egy gyúródeszkán jól nyújtsuk ki a tésztát és kenjük be a felhevített
vajjal. Hintsük meg
cukorral és pihentessük fél óráig, majd vágjuk téglalap alakúra.
vajjal kenjünk ki egy tepsit, tegyünk bele a téglalapokból. rakjunk mindegyikbe
almakarikákat és mákot, majd további két ilyen réteget készítsünk. Locsoljuk meg egy kis
konyakkal és előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A maradék tésztából képezzünk kis tölcséreket, rakjuk a süteményre, hintsük meg mákkal és további fél óra alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>