» 500 g penne » 60 g frissen reszelt parmezánsajt » 60 g pirított fenyőmag » 60 g bazsalikomlevél és még a tálaláshoz » 2 gerezd fokhagyma, durvára vágva » 125 ml extraszűz olívaolaj » fél teáskanál tengeri só » só és frissen őrölt fekete bors
Főzzük ki a tésztát sós vízben.
Pesto:
Vágjuk finomra a fenyőmagot, a fokhagymát és a sót robotgépben. Adjuk hozzá a bazsalikomot és az olajat. Keverjük simára. sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a parmezánt. Szűrjük le a tésztát és tegyük vissza az edénybe. Öntsük rá a pestót, majd rázzuk össze és alacsony hőfokon és pár percig melegítsük. bazsalikommal díszítve melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 27 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom