1,5 l csontlevest sóval és borssal ízesítünk, beletesszük a vajat, trachanát és a paradicsompürét, majd 30 percig főzzük. Tálaláskor finomra vágott petrezs
Mossuk meg a polipot. Tegyük egy olajpapírra és csavarjuk mindegyik nyúlványát egy cikk fokhagyma és babérlevél köré. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyem
Tintahalat megtisztítjuk. Olajban megpároljuk a karikára vágott hagymát, rárakjuk a fokhagymát, paradicsomot, halat, bort és a fűszereket. 1,5 órát főzzük. T
Mossuk meg és daraboljuk fel a tintahalat kis darabokra. Pirítsuk meg olajban a hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a tintahalakat folytatva a párolást, majd adjuk
Tintahalat megtisztítjuk, a hal felét eldobjuk. Megpároljuk olajban a hagymát, hozzáadjuk a rizst, píniát, mazsolát és a fűszereket. Összekeverjük, és a hala
Keverjük össze a lisztet a sóval. Mossuk meg, lisztezzük be és süssük ki a tintahalakat. Tálaljuk őket citrommal díszítve.
Tojásokat felverjük citromlével, és hozzáadjuk a levest. Ezt a mártást a görögök szívesen fogyasztják leveseikhez.
Lisztből és vajból világos rántást készítünk, hozzáadjuk a húslevest, majd sűrűre főzzük. Tojások sárgáját elkeverjük a citromlével, hozzáadjuk a h
Ugrás a lap tetejére >>