Mustárral elkeverjük a szardellapasztát, hozzáadjuk az olajat, ízesítjük citromlével, borssal, majd belekeverjük a reszelt uborkát és a sajtot.
Tisztítsuk meg a szardellákat, dobjuk el a fejüket. Tegyük őket egy tepsire a többi hozzávalóval, kevés vízzel és süssük 50 percig.
A lisztet egy fakanállal dolgozzuk össze 4 deci szőlőlével, amíg sima nem lesz.
A többi szőlőlevet főzzük fel, majd vegyük takarékra és dolgozzuk hozzá a
Áztassuk be a csicseri borsót langyos szódás vízbe 12 órára. Szűrjük le, daráljuk meg. Adjuk hozzá a hagymát, petrezselymet, tojást, sót és borsot. Keverj�
Áztassuk meg a szilvákat előző este. Másnap öblítsük le és tegyük fel 1/2 teáscsésze vízzel, cukorral, szegfűszeggel és fahéjjal főni. Főzzük addig, am
Keverjük össze a darált húst az áztatott és kinyomkodott kenyérrel, fokhagymával, köménnyel, sóval és borssal. Formázzunk belőle hosszúkás húsgombócokat
Keverjük ki a vajat a cukorral. Adjuk hozzá keverés közben a tojássárgákat. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral és a szódával, majd adjuk a keverékhez. Adj
Mossuk meg a szőlőszemeket. Főzzük sós vízben 20 percig. Tálaljuk ecetes olajjal leöntve. Ecetes olajat helyettesíthetjük fokhagymaszósszal.
Ugrás a lap tetejére >>