» 500 g darált hús » 1 teáscsésze száraz kenyér » kömény » 2 cikk passzírozott fokhagyma » só, bors » 4 érett paradicsom » kevés cukor » olaj a sütéshez
Keverjük össze a darált húst az áztatott és kinyomkodott kenyérrel, fokhagymával, köménnyel, sóval és borssal. Formázzunk belőle hosszúkás húsgombócokat. Süssük ki olajban. Szűrjük át az olajat és tegyünk félre 1 félcsészényit. Tegyük egy serpenyőbe a passzírozott paradicsommal együtt. Adjuk hozzá a cukrot, sót, borsot és hagyjuk sűrűsödni 10 percig. Tegyük rá a gombócokat és hagyjuk még egy keveset főni.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom