A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, majd másfél liter hideg vízzel felengedjük, sózzuk, simára keverjük ezután kb. 10-15 pe
A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit és a padlizsánt darabokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt kimagozzuk, felkockázzuk.
Olívaol
A tyúkokat feldaraboljuk, majd a felszeletelt zöldségekkel és a felaprózott hagymával együtt vajon megpároljuk. Közben mindig adunk hozzá kevés vizet. Amikor a
Az epret 2 deci borban puhára főzzük, majd leturmixoljuk. Ezután felöntjük a tejjel, majd amint felforrt, behabarjuk a tejföllel és tejszínnel elkevert liszttel.
A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk kockára. Hevítsük fel az olajat, és alacsony hőfokon pároljuk 10 percig a hagymát. Adjuk hozzá a burgonyát és a vizet. F
A hagymákat az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a pürét és a babot. Felöntjük az alaplével,, majd forrástól számított 20 percig főzzük.
A zöldségekkel együtt a csontot 1,5 liter sós vízben 2 órán keresztül főzzük. A megmosott rizst a levesbe főzzük, előtte azonban szitán áttörjük, hozzáa
A leveskockát 1 liter vízben főzzük fel, majd adjuk hozzá a kiválogatott, megmosott rizst és főzzük puhára. A tojássárgákat villával verjük fel, adjuk hozz
Ugrás a lap tetejére >>