A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megpároljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd megv
A felaprózott hagymát és foghagymát olajon megpirítjuk, majd felöntjük a borral és a paradicsompürével. Hozzáadjuk az oregánót, a pirospaprikát, a bazsaliko
Összegyűjtjük a vért, és félretesszük megaludni. Kevés babérleveles vízben félig megfőzzük. Zsírban hagymát pirítunk és belevágjuk a vért. Fedő alatt
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, majd ebben megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a felcsíkozott húst. Sózzuk, borsozzuk, a majoránnával és az öss
A krumplikat meghámozzuk, felszeleteljük, majd olajban megsütjük. Eközben a felkockázott szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne a hagymát. Ehhez hozzák
Először gratenmártást készítünk: fehér mártáshoz hozzáadjuk a tejszínnel összekevert tojássárgáját és a 2 dkg reszelt sajtot. A zellert megfőzzük, meg
A kenyeret a levesbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összekeverjük a felkockázott hússal, a tojással, a borral, a tejszínnel, a citromlével, mustárral, citromhé
A zöldbabot feldaraboljuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük. Eközben a diót, a fokhagymát, a paprikát és a fűszereket apr
Ugrás a lap tetejére >>