A felkockázott
szalonna zsírját kisütjük, majd ebben megpirítjuk a
hagymát, és hozzáadjuk a felcsíkozott húst.
sózzuk,
borsozzuk, a
majoránnával és az összepréselt
fokhagymával ízesítjük, majd beletesszük a
paradicsompürét és egy kanál
lisztet is. Eközben egy tálban összekeverjük a
lisztet, kevés
vajat, a
tojásokat,
sózzuk. Ebből tésztát gyúrunk, felcsíkozzuk, és megfőzzük. A
tojások sárgáját, a
vajat, a
tejfölt, a tésztát és a húst összekeverjük, majd beleforgatjuk a
tojásfehérjékből vert habot is. Ezután egy lábos aljára kevés
káposztát teszünk, rátesszük ezt a masszát, majd meglocsoljuk a borral, és befedjük a többi
káposztával. Így sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>