A szalonnát ropogósra pirítjuk. A hagymát felaprítjuk, majd a szalonnához adjuk, és megpároljuk.
A szilvát félbevágjuk, magját kiszedjük, majd egy tűzáll
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Főzzük meg a tésztát sós vízben, majd szűrjük le. A megfőtt húst keverjük össze a paradicsompürével, sóval, borssal
A tojásokat karikákra vágjuk, a húst finomra daráljuk, a gombát megtisztítjuk, majd a vaj felén megfuttatjuk. Hozzákeverjük a húst, majd megvárjuk, amíg kih
A zöldbabot sós vízben, a szódabikarbónával megfőzzük. 12 szál zöldbabot félreteszünk, a többit 3-4 cm-esre vágjuk.
A besamel készítése: a Rama marga
1 dkg porcukrot elkeverünk 8 dkg liszttel, majd hozzáadjuk a bort is. A tojásfehérjét felverjük, és a tésztába forgatjuk.
A szilvát megmossuk, leszárítjuk, m
Vágjuk fel a padlizsán húsát 3 cm vastagságú darabokra. Sózzuk meg és tegyük félre. Sótól kijön a keserű íze.
Hagymát vágjuk nagyobb darabokra, és apr
A zsemlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A kelt leveleire bontjuk, és 2 percig főzzük, majd torzsáját kivágjuk. A zsemlét a hagymával és fokhagymával ledarálj
A felaprózott hagymát, fokhagymát és chilit olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és felöntjük a bor felével. Mikor a bort elfőtte, beletesszük a kagyl
Ugrás a lap tetejére >>