A zöldbabot
sós
vízben, a szódabikarbónával megfőzzük. 12 szál zöldbabot félreteszünk, a többit 3-4 cm-esre vágjuk.
A besamel készítése: a Rama
margarinon megpirítjuk a
lisztet, majd hozzáadjuk a
tejet, sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Utána hozzákeverjük a
tojások sárgáját és a
sajtot, majd fűszerezzük.
Egy tűzálló tálat ki
vajazunk, az aljába egy kevé
sonkát terítünk, a többit csíkokra vágjuk, és hozzákeverjük a babhoz, majd a besamelt is hozzáadjuk. A tálba önjük, majd sütőben, közepes hűfokon megsütjük. Utána kiborítjuk a tálból, és a félretett zöldbabszálakat keresztben a te
tejére tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>