A kenyeret a levesbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összekeverjük a felkockázott hússal, a
tojással, a borral, a
tejszínnel, a
citromlével,
mustárral,
citromhéjjal és zsázsával. Sózzuk,
borsozzuk, belekeverünk 4 deka megolvasztott
vajat. A
zellert megtisztítjuk, elfelezzük, majd a felét egy ki
vajazott jénaiba fektetjük. Rárakjuk a húsos keveréket, majd a maradék
zellerrel befedjük. A maradék
vajból és a
lisztből világos
rántást csinálunk, felöntjük a
tejjel, forrástól számított 5 percig főzzük. Sózzuk,
borsozzuk, majd megolvasztjuk benne a
gorgonzolát. Ezzel locsoljuk meg a
zellert, majd meghintjük a
szerecsendióval, és előmelegített sütőbe tesszük. Magas fokozaton kb. egy órát sütjük, majd melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>