Kenyeret tegyük lapos tálba, öntsük rá a tejet, hagyjuk ázni, míg magába nem szívja. Diót tegyük sütőlemezre, és pirítsuk aranysárgára.
Kenyeret, fokha
Főzzünk fel 3 liter sós vizet, adjunk hozzá egy evőkanál olívaolajat és pároljuk benne a tésztát 10 percig. Ezután öblítsük át és szűrjük le.
A papri
A tésztát főzzük ki sós vízben. Süssük meg az olajon a fokhagymát és a csilit. Adjuk hozzá a fenyőmagot és a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk. Süssük még 1 p
A tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le és tartsuk melegen. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A paradicsomot, a fokhagymát és a cukrot pároljuk
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a csilit és a fokhagymát, amíg a fokhagyma aranyszínű lesz.
Tészta:
Tegyük a lisztet, a sót egy munkalapra, a közepébe csináljunk fészket, tegyünk hozzá annyi vizet, hogy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk simára, formál
A paradicsomokat leforrázzuk, néhány percig áztatjuk, majd meghámozzuk, és feldaraboljuk. Ezután a felaprózott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepr
Lisztet keverjük össze sóval. Nyomjunk mélyedést a liszt közepébe, tegyük bele a tojásokat és 2 ek. olajat, és forgassuk a lisztbe. A tésztát lisztezett gyú
Ugrás a lap tetejére >>