Fettucinne olajbogyós-diós szószban receptHány személyre: 4-6
» 2 szelet vastag teljes kiörlésű kenyér
» 300 ml
tej» 275 g dióbél
» 2 gerezd zúzott
fokhagyma» 125 g kimagozott fekete olajbogyó
» 60 g frissen reszelt
parmezán» 7 ek. szűz
olívaolaj»
só,
bors» 150 g
tejszín
» 500 g friss fettuccine
» 2-3 ek. frissen aprított
petrezselyem
Kenyeret tegyük lapos tálba, öntsük rá a
tejet, hagyjuk ázni, míg magába nem szívja. Diót tegyük sütőlemezre, és pirítsuk aranysárgára.
Kenyeret,
fokhagymát, diót, olajbogyót turmixoljuk össze 6 ek. olajjal. Ízesítsük és adjuk hozzá a
tejszínt.
Forraljunk
sós vizet, főzzük ki benne a tésztát, majd szűrjük le.
A fettuccinét szedjük tányérokra, halmozzuk rá a diós-olívás szószt. Szórjuk meg
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>