Tészta:
Tegyük a
lisztet, a
sót egy munkalapra, a közepébe csináljunk fészket, tegyünk hozzá annyi vizet, hogy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk simára, formáljunk belőle golyót, és 30 percig pihentessük.
Csináljunk a tésztából kb. 20 cm hosszú szálakat. Hagyjuk száradni konyharuha alatt 1 órát. Főzzük
sós
vízben 3-4 percig, szűrjük le és tegyük egy nagy tálba.
Forrósítsunk olajat, tegyük bele a
fokhagymát, és süssük 3-4 percig. A tésztát locsoljuk meg a
fokhagymás olajjal, szórjuk meg
petrezselyemmel és tálaljuk.
Elkészítési ideje 35 perc, plusz a pihentetési idő.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>