A kagylót szétnyitjuk, és jól megmossuk, ebből 6 db-nak a héját félre tesszük. A többi kagylóhúst lehártyázzuk, és a vörös petét kivágjuk. A
sárgarépát, és a vörös
hagymát miután megtisztítottuk, utána felkockázzuk, és 40 g
vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kagylóhúst, és takaréklángon pároljuk 6-8 percig. Ha ezzel megvagyunk akkor a húst kiszedjük, és a zöldségeket pedig felöntjük 1 dl
vízzel,
tejjel, és megszórjuk
zöldfűszerekkel, meg a sáfránnyal, s így főzzük tovább még 20 percig. Aztán a
gombával is főzzük még 15 percig, majd ha a
gombát kiszedtük, akkor a zöldséglevet átpasszírozzuk egy szűrőn. Felforrósítjuk a sütőt, 220 C-ra. A szósz elkészítéséhez 70 g
vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a
lisztet, ezt folyamatosan kevergetjük habverővel, s közben hozzáöntjük a főzetet, ezt
sózzuk és
borsozzuk, és hozzákeverünk 60 g
sajtot. A felvágott kagylóhúst, és a
gombát a félrerakott domború teknőkbe töltjük. Ezt leöntjük a szósszal, megkenjük a maradék
vajjal, és a
sajttal, majd a közepesen meleg sütőben meg aranybarnára sütjük.
Szerző:
Edina Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>