A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk a paradicsommal együtt. A kenyeret megkenjük olívaolajjal, majd először a paradicsomot, aztán a hagymákat tesszük rá. Me
Megpároljuk zsírban a hagymát, rátesszük a felkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és puhára főzzük. Miután megpuhult, ho
4 cm-es darabokra vágjuk a póréhagymát, és a felkarikázott hagymával együtt a vajban puhára pároljuk. Belekeverjük a paradicsompürét, reszelt uborkát, fűsz
Kettévágott combot és a feldarabolt mellet bedörzsöljük fokhagymával, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és pár órát állni hagyjuk.
Olaj
A felvert tojásfehérjét dolgozzuk össze a liszttel, a tojássárgájával, az élesztővel és a pezsgővel. Sóval ízesítjük és egy órát pihentetjük.
A besó
A tojásokat villával vagy robotgéppel felverjük, sóval és tejszínnel ízesítjük. Beleforgatjuk a kenyérszeleteket és forró olajban mindkét oldalát aranybarn
A halat megmossuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és úgy vágjuk fel, hogy ki tudjuk hajtani. Bedörzsöljük sóval, mindegyikbe teszünk egy paprikát és pihenni hagy
Először a tésztát készítjük el: a lisztet, sót, búzadarát összeöntjük, majd vizet adunk hozzá, és csomómentesre keverjük. Állni hagyjuk kb. fél órát,
Ugrás a lap tetejére >>