Savanykás forró rákleves receptHány személyre: 6 személyre
» 500 g nyers garnélarák a páncéljában
» 1 ek.
olívaolaj» 2 l
víz» 2 ek. thai vörös
currypaszta
» 2 ek. tamarinduszkoncentrátum
» 2 ek. őrölt
kurkuma» 1 tk. felaprított vörös
chili» 4-8 zöld
citromlevél
» 2 ek. thai halszósz
» 2 ek. zöld
citromlé
» 2 tk. barna
cukor» A díszítéshez:
» maréknyi
korianderlevél
Megtisztítjuk, megmossuk a rákokat, majd sütni kezdjük az
olívaolajon egy 10 percig. Ezután 2,5 deci
vízzel felöntjük és 5 percig pároljuk. Közben beledolgozzuk a
currypasztát, majd a maradék vizet is hozzáadjuk és fél óráig pároljuk. Végül leszűrjük és megtisztítjuk a rákokat a fejtől és a páncéltól.
A ráklevet felfőzzük, közben beledolgozzuk a tamarinduszt, a
kurkumát, a
chilit és a zöld
citrom leveleket. Belerakjuk a rákokat is és 5 percig pároljuk. A végén hozzákeverjük a halszószt, a zöld
citrom levét és a cukrot. Tálaláskor
korianderlevelet hintünk a te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>