Burgonyát nyersen megreszeljük, majd egy kicsit állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, levébe belekeverjük a lisztet, tojást, sót, végül a reszelt burgonyát. Sós vízbe,
Héjában megfőtt burgonyát melegen meghámozzuk, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, sót, zsírt, tojást, és összegyúrjuk. Gombócokat form
500 g hámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük és áttörjük. A többi burgonyát meghámozzuk, és megreszeljük. Konyharuhán átnyomjuk, lev
Héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk és áttörjük. Felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, a burgonyához tesszük, zsírjában megfonnyasztjuk az összevá
Pároljuk zsírban üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, zellert, répát. Öntsük fel 2 l vízzel, és főzzük puhára. Vegyük ki a zöldség
Karikára vágott zöldséget, burgonyát, hagymát a teáskanálnyi bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezett 1,5 l vízben puhára főzzük. Szitán áttörjük, hozz
A petrezselymet és a hagymát felaprítjuk, a húshoz adjuk, majd egy-másfél liter vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük.
A burgon
Kockára vágott burgonyát a hagymával sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a főzővizet félretesszük. Burgonyatörőn átnyomjuk, hozzáöntjük a langyos
Ugrás a lap tetejére >>