A paradicsomok héját késse megkarcoljuk, majd lobogó forró vízben blansírozzuk, hideg vízzel lehűtjük, a héját lehúzzuk és kockára vágjuk. A csilipapriká
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Felöntjük az alaplével.
A citromfüvet m
Az olvasztott vajat, lisztet, halalaplevet összefőzzük, majd hozzáadjuk a tojássárgával kevert tejszínt, citromlevet, végül a fűszereket.
A vajból és a lisztből készítsünk világos rántást, majd engedjük fel a tejjel, és keverjük simára. Adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a tejfölt, és k
A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pirítjuk. Felöntjük az alaplével és kissé előfőzzük. Hozzáadjuk
A citromlevet, a narancslevet és a vörösborecetet összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, és addig keverjük, amíg feloldódik. Ezután hozzátesszük a majonézt, a
A gombát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Egy evőkanál vajat felforrósítunk, rátesszük a gombát, puhára pároljuk, majd sóval ízesítjük. Amikor kihűlt, ös
A fehérmártást és a citromlevet egybe keverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt citromhéjat. Sózzuk és végül beleöntjük a tejszínbe kevert tojás sárgáját.
Ugrás a lap tetejére >>