- elkészítése ugyan azon a folyamaton alapul, mint a meggymártásé, csak itt 0 meggy helyett cseresznyét használunk és, hogy a mártás ne legyen savanykás a tej
Az almát cukros vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és pürésítjük. Kis tálkákba tesszük, ízlés szerint még cukrozzuk, majd megszórjuk a cseresznyéve
A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd sóval és citrommal ízesített vízben puhára pároljuk. Leszűrjük, és megvárjuk amíg kihűl. A hagymát felaprítju
A lekvárt elkeverjük a vízzel, és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket és a sherryt. Összefőzzük, és vaddisznóhoz vagy vadszárnyasokhoz tálaljuk.
Tegyük a turmixgépbe a céklát, a fokhagymát a koriandert és a gyömbért, fűszerezzük meg sóval-borssal, majd az egészet mixeljük simára. Adjuk még hozzá a
Vágjuk fel finomra az újhagymát és a fokhagymát. Vágjuk apró szeletekre a chilipaprikát. Daraboljuk apróra a paradicsomot, majd tegyük vissza a levébe. Vágjuk
A kagylókat megmossuk, a zártakat forró fehérborban megfőzzük, amíg szétnyílnak. A zártakat kidobjuk. Kivesszük a kagylóhúst, a főzőlevet félretesszük.
A mustárt a mézzel, szójaszósszal, kaporral és a cukorral összekeverjük. Jól illik a grillezett és sült halfilééhez, a tenger gyümölcseihez, valamint a laza
Ugrás a lap tetejére >>