Gyümölcsök 1/4 részét kockára vágjuk és porcukorral, citromlével rövid ideig állni hagyjuk. 3/4 részüket vízzel vagy fél liter musttal turmixgépbe összet
A csirkeaprólékot megmossuk, majd főzni kezdjük. Az alma héját levágjuk, magházát kiszedjük, és szeletekre vágjuk, majd rálocsoljuk a citromlevet. Amikor a l
A szalonnát és a hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az almát, az ecetet, a káposztát, a mazsolát, a cukrot, a borókabogyót és fűszereket. Felönt
Az aszalt szilvát éjszakára beáztatjuk. Másnap a felaprózott hagymát vajon megpirítjuk, a cukorral karamellizáljuk, majd rászórjuk a lisztet és felöntjük 1,
Egy deka cukrot karamelliálzunk, majd felöntjük a borral, és sziruposra főzzük. Ekkor belekeverjük a feldarabolt rebarbarát és a málnát, majd 10 perc forralás
A karfiol főzőlevét ne öntsük ki, hanem habarjuk be egy pohár tejföllel elkevert púpozott evőkanál liszttel és színesítsük kevés fűszerpaprikával, majd s
Mossuk és tisztítsuk meg a vargányát. A szárított vargányát áztassuk 30 percig 600 ml forró vízbe. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a mogyoróhagymát. Csepegte
Erőleves, marhahúsleves vagy csirkeleves kockákból húsleves lét készítünk, úgy hogy felforraljuk 1,5 liter vízzel a 2 kockát és kész.
A vöröshagymát
Ugrás a lap tetejére >>