A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a liszttel, Rama margarinnal, tejföllel, sóval és szalalkálival összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, perecszagga
Tegyük egy tálba a lisztet, a vajat, a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a sót, a porcukrot, és gyúrjuk tésztává. Sodorjunk vékony rudakat a tésztából, ke
Beáztatjuk az élesztőt a tejszínbe, kicsit állni hagyjuk, majd összekeverjük a vajjal, a liszttel és a sóval. A kapott tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtj
A lisztet összedolgozzuk a vajjal, tojássárgájával, tejföllel és az élesztővel. Kidagasztjuk, majd rudakat készítük belőle. A tetejüket megkenjük a felvert
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, tojással, az ecetes vízzel és a sóval. Kinyújtjuk, összehajtogatjuk, 15 percig pihentetjük, majd újból kinyújtjuk. Ezt még k
A tej egy részét a cukorral élesztővel felfuttatjuk és a liszttel, 1 e.kanál cukorral, 2 m.kanál sóval és az 1 dl olajjal együtt kidolgozzuk. Lágy tésztát
A hozzávalókból (kivéve a köménymag és a tojásfehérje) tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk, és kekszeket szaggatunk belöle. A kekszeket megkenjük a tojásfeh
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vajjal, sóval és annyi tejföllel amennyit a tészta elbír. Ezeket lágy tésztává gyúrjuk, majd négyzetre összehajtjuk
Ugrás a lap tetejére >>