Fogjunk egy tálat, öntsünk bele némi langyos vizet, amiben a szalalkálit feloldjuk. Egy tálban a lisztet keverjük el a sóval és a szalalkális vízzel. Adjuk hoz
A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a Rama margarinnal, sóval, tojással, a reszelt sajt felével, és az élesztős tejjel. K
A lisztet a vajjal és a fele sajttal összemorzsoljuk, az élesztőt megáztatjuk tejben. Ezzel, és a tojással lágy tésztát készítünk. A tésztát kinyújtjuk, v
A tejfölben elkeverjük a pirospaprikát, sót, a tojások sárgáját, reszelt sajtot és a tejben felfuttatott élesztőt. A Rama margarint elmorzsoljuk a liszttel, az
Az élesztőt a tejben megkelesztjük. A vajat összegyúrjuk a liszttel, tejföllel, tojással, sóval és az élesztővel. A tésztát a kelesztőbe tesszük. Amikor a
A hozzávalókat összegyúrjuk. Könnyen gyúrható tésztát kapunk, amiból kis gombócokat formázunk, és gázon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Robotgépben keverjük össze a hozzávalókat a víz kivételével. Addig keverjük, míg morzsás lesz, majd kanalanként adjunk hozzá annyi vizet, hogy összeálljon.
A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat,2 tojás sárgáját, 1 evőkanál tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, kétszer kinyújtjuk- mint a vajas tésztát-, és hi
Ugrás a lap tetejére >>